Przed Wami przepis na fit chińskie z tofu
Składniki na 2 porcje:
450 g Mieszanka chińska
10 ml Oliwa z oliwek
200 g Ryż parboiled
15 g Sos sojowy
180 g Tofu wędzone
 
Sposób przygotowania
Tofu zamarynuj w przyprawach: pieprz ziołowy oraz sosie sojowym. Ryż ugotuj na sypko. Tofu podsmaż krótko na 1 łyżeczce oliwy z oliwek, a na drugiej chińską mieszankę warzywną (marchew, kiełki fasoli, papryka czerwona, por, cebula, grzyby mun, bambus)
 
Wartość odżywcza i kaloryczna w jednej porcji:
E: 573 kcal
B: 21.11 g
T:13.67 g
W: 88.27g
 

Prosty i szybki przepis na lekką sałatkę z wykorzystaniem tofu. Mamy tu jakiś fanów tofu? 😊

Składniki na jedną porcję:

Oliwa z oliwek – 1 łyżka (10 g)

Roszponka - 1 garść (25 g)

Rzodkiewka – 4 sztuki (60 g)

Chleb graham – kromka (30 g)

Tofu wędzone – 2 kromki (60 g)

Sposób przygotowania:

Tofu pokrój w drobną kostkę, zamarynuj w jednej łyżeczce oliwy z oliwek i przyprawach (pieprz ziołowy, sól, bazylia) i piecz przez około 10 minut. Sałatę rozłóż na talerzu, rzodkiewkę pokrój w paski i dodaj tofu. Całość zalej dressingiem z oliwy z oliwek, soli, bazylii i pieprzu.

 

Wartość odżywcza i energetyczna porcji:

E: 245 kcal,
B: 10,4 g,
T: 15,4 g,
W: 18,1 g.

Sposoby na tofu - chińskie danie i sałatka #przepis

20 września 2020

Polityka Prywatności